Warta Industri

Prinsip kerja TFT

2019-12-28

TFT yaiku singkatan saka "Transistor Film Lancip", sing umume nuduhake tampilan kristal cair film tipis, nanging sejatine nuduhake transistor film tipis (matriks) - bisa "aktif" ngontrol saben piksel independen ing layar, sing uga ana Asal saka TFT aktif sing diarani.


Dadi, apa persis gambar sing diprodhuksi? Prinsip dhasar mung prasaja: layar tampilan kalebu akeh piksel sing bisa ngetokake cahya saka warna apa wae, sajrone saben piksel dikontrol kanggo nampilake warna sing cocog kanggo nggayuh tujuane. Teknologi latar mburi umume digunakake ing TFT LCD. Supaya bisa ngontrol warna lan padhang saben piksel, saklar mandheg kudu diinstal ing mburi saben piksel. Nalika "banter" dibukak, lampu bisa ngliwati, lan "Yen wuta ditutup, cahya ora bisa ngliwati.