Warta Industri

Prinsip kerja TFT LCD Display

2019-12-28

TFT LCD Display yaiku singkatan saka "Thin Film Transistor", sing umume nuduhake tampilan kristal cair film tipis, nanging sejatine nuduhake transistor film (matriks) tipis bisa "aktif" ngontrol saben piksel independen ing layar, sing uga Asal saka TFT aktif sing diarani.


Dadi, apa persis gambar sing diprodhuksi? Prinsip dhasar mung prasaja: layar tampilan kalebu akeh piksel sing bisa ngetokake cahya saka warna apa wae, sajrone saben piksel dikontrol kanggo nampilake warna sing cocog kanggo nggayuh tujuane. Teknologi latar mburi umume digunakake ing layar LCD TTFT. Supaya bisa ngontrol warna lan padhang saben piksel, saklar mandheg kudu diinstal ing mburi saben piksel. Nalika "banter" dibukak, lampu bisa ngliwati, lan "Yen wuta ditutup, cahya ora bisa ngliwati.