Warta Industri

Napa padhange OLED luwih dhuwur tinimbang LCD?

2019-12-06

Piranti tampilan aktif OLED madhangi ing piksel konten tampilan tartamtu, lan diwujudake dening polarizer lapisan siji; LCD minangka piranti tampilan pasif, lan mbutuhake sumber cahya (lampu mburi) liyane supaya disinari, lan bisa ditampilake liwat CF, kaca kristal cair, lan polarizer.
LCD diwatesi rong sebab utama aspek apenture lan watesan struktur optik 5-lapisan. Transmisi mesthi luwih saka 10%, lan bisa uga paling dhuwur 7%. Mula, LCD kepengin entuk padhang sing luwih dhuwur. Sampeyan perlu kanggo nambah padhang ing cahya mburi, yaiku, kanggo ngonsumsi konsumsi daya gedhe kanggo ngganti padhange.
l, iki saiki dadi alesan utama kenapa padhang LCD ora bisa diluwihi 1000 lumen, lan kontras kasebut angel diluwihi 1500. OLED ora duwe watesan iki. Dheweke bisa entuk kontras padhange sing dhuwur lan gampang tekan 3000, sing adoh saka level.
Uga amarga beda prinsip tampilan, OLED bisa entuk efisiensi sing luwih dhuwur lan sudut pandang sing luwih apik tinimbang LCD.