Warta Industri

Pitakon asring ditakoni ing desain tampilan OLED

2019-12-06

1..Voltase apa yaiku VDD, VDDIO / VCC?
VDD minangka voltase drive logika layar OMED. IC drive sing beda-beda duwe macem-macem voltase voltase, kayata SSD1305, sing kalebu saka 2,4 nganti 3.5V.
VDDIO minangka voltase logika port IO, sing umume rata-rata rata-rata tingkat data.
VCC minangka voltase nyopir layar modul OLED. Layar beda duwe nilai voltase beda. (Sawetara spesifikasi uga nulis VCC minangka VPP)
2. Apa hubungane karo konsumsi tenaga lan wektu urip ing padhang?
Konsumsi daya langsung ana gandhengane karo jumlah piksel sing surem. Dibandhingake karo LCD kanthi lampu mburi, konsumsi listrik luwih cilik. Kanggo produk sing padha, suwene langsung ana gandhengane karo padhang.
3. Apa kaluwihane OLED?
Dibandhingake karo LCD, OLED nduwe katerangan aktif, ora ana latar mburi, ora ana masalah sudut pandang, bobot entheng, kekandelan tipis, kontras sing dhuwur, respon cepet, ambane suhu, tampilan alus, resistensi kejut sing kuat, proses sing gampang, lan liya-liyane.
4. Napa suhu lebar OLED?
Bahan luminen OLED padhet, lan sipat material stabil ing suhu sekitar ambane. Kristal cairan minangka zat ing antarane cair lan padhet. Yen suhu kurang, mula bakal dadi cair. Yen kurang sithik, mula bakal dadi padhet. Formulir fisik bakal owah, sing bakal nyebabake pengaruh serius ing tampilan.
5. Apa bedane antarmuka driver OLED lan LCD?
Antarmuka drive OLED luwih jembar, ora mung ndhukung port paralel 8080/6800, nanging uga ndhukung antarmuka umum SPI, I2C lan antarmuka umum LCD saiki, sing banget gampang sambungan komputer.
6. Apa bedane piranti lunak OLED lan LCD?
Aliran piranti lunak OLED Sejatine padha karo LCD. Teknisi Chenyang bakal menehi kode pambuka kanggo para pelanggan supaya bisa mbantu para pelanggan pembangunan kanthi cepet.
7. Apa sing kudu dakelingake ing proses desain struktur OLED?
Amarga kaca substrat layar cukup tipis, posisi struktural dibutuhake ing proses desain, layar tampilan ditetepake dening posisi kertu PC8 utawa posisi kertu struktur, lan busa shockproof sing cocog ditambahake kanggo ningkatake kinerja kekejangan produk.
8. Apa masalah sing kudu dielingake OLED nalika ngrancang sirkuit dorongan drive?
Umume, kapasitas beban saka ngundhakake IC luwih gedhe tinimbang konsumsi daya maksimal layar. Disaranake desain sirkuit periferal rampung dening teknisi Chenyang.
9. Kepiye nyetel padhange tampilan OLED?
Setel voltase drive lan piranti lunak kode kanggo nyetel padhang saka tampilan OLED. Mangga takon karo teknisi teknologi Zopin kanggo rincian.