Warta Industri

Karakteristik Pakaryan lan Cara Nyedhiyani Tampilan LCD LCD HDMI

2020-05-27


HDMI LCD Tampilannggunakake transistor film tipis kanggo ngasilake voltase kanggo ngontrol rotasi kristal cair. Layar tampilan kasusun saka piring gelas karo sirkuit film efek transistor matrik transistor lan piring kaca kanthi filter warna, lan kristal cair diisi rong piring gelas. Saben piksel ingHDMI LCD Tampilandipisahake karo garis logam umum horisontal lan vertikal sirkuit matrik transistor film tipis. Saben piksel kalebu transistor efek film lancip lan kapasitor. Kapasitor kasebut dumadi saka elektroda transparan transoksida timah lan panyaring warna ing sirkuit matriks dumadi saka elektroda 1TO sing umum. Sandal kristal cair ing antarane rong elektroda kasebut minangka dielektrik ing kapasitor.


HDMI LCD Tampilannganggo cara nyopir mindhai siji baris sekaligus. Nalika pulsa positif ditrapake menyang konduktor umum scan (utawa garis gerbang) horisontal, kabeh transistor film tipis sing sambung karo konduktor horisontal diaktifake lan konduktivitas ing saben piksel diisi menyang vertikal sing cocog Voltase saka konduktor umum (utawa garis sinyal). Yen minangka giliran garis scan liyane kanggo aplikasi pulsa positif, garis scan asli ditrapake kanthi voltase negatif, sing mateni kabeh transistor film tipis sing ana ing garis scan lan nganggep negara sing ora konduktif.
HDMI LCD Tampilanminangka tampilan matriks sing aktif, saéngga cara nyetir beda banget karo tampilan kristal cair Cairan TN lan STN sing nggunakake nyopir matriks sumber dinamis.
Mula, muatan pertama diisi menyang saben kapasitor bisa njaga wektu sing dibutuhake kanggo mindhai pigura nganti sabanjure scan garis ditindakake. YenHDMI LCD Tampilannggunakake kristal cairan nematik bengkok, luwih becik nggunakake voltase AC kanggo drive, yaiku polaritas voltase nyopir saben gambar kudu padha karo polaritas gambar sadurunge. LCD ingHDMI LCD Tampilankaya katup cahya. Nalika voltase ing saben piksel diganti, intensitas lampu warna sing ngliwati piksel kasebut uga owah.