Warta Industri

Apa OLED?

2019-12-06

OLED (OrganicLight-Emitting Diode), uga dikenal minangka tampilan elektro-optik organik (OLED). OLED minangka piranti kanggo nyalurake lampu organik sing saiki, sing disebabake dening injeksi lan rekombinasi operator, lan intensitas bercorak pas karo arus sing disuntik. Ing tumindak lapangan listrik, bolongan sing diasilake dening anode lan elektron sing digawe dening pamindhahan katod, lan masing-masing disuntikake ing lapisan transportasi bolongan lan lapisan transportasi elektron kanggo pindhah menyang lapisan sing dipancarake. Nalika loro ketemu ing lapisan luminescent, excitons energi digawe, mula bisa nyenengake macem-macem molekul luminescent kanggo ngasilake cahya sing katon.